mariesundqvist

Alla inlägg under februari 2011

Av Marie Sundqvist - 22 februari 2011 08:07

vaknade vanlig tid imorse och åkte med min mamma till hennes jobb. annars hade jag varit tvungen att sitta på skolan till 10.30 =inte värt´t.  eftersom jag var (iofs fortfarande är) ganska trött försökte jag leta mej fram till fikarummet för att finna något att dricka eller äta vilket var ett väldigt svårt uppdrag, näst intill mission impossible. det fanns gångar över allt (även kallat korridorer) och överallt fanns trappor som ledde uppåt och neråt. efter en kvarts sökande såg jag äntligen bubbeltelefonen och visst "NU ÄR JAG FRAMME" lyckan spred sig inom mej som strössel på en muffin. jag blev så lycklig. då kom nästa bekymmer. hur får man ut kaffe ur maskinen? jag tog en mugg och tröck på knappen. ingenting hände. tröck en gång till, ingenting hände. efter ett tag såg jag att det fanns en "START" knapp också. jag insåg att jag precis skämt ut mej, rakt framför näsan på kaffemaskinen. pinsamt!



Pussss/M

  

Av Marie Sundqvist - 21 februari 2011 19:45

kommer ni ihåg när man var liten och glassbilen kom? vilken lycka det var när man hörde melodin eka över byn. nu känner jag mej nästan lite irriterad över dess näst intill falska toner som ljuder över gatorna. den fantastiska eran är förbi som ett löv i en vindpust. nåja, det var ju bra så länge det varade.


       

Av Marie Sundqvist - 21 februari 2011 19:03

sista mördarmåndagen innan lovet är nu avklarad och jag måste säga att det är med väldigt stor lättnad och glädje jag skriver orden. den sista måndagen innan lovet. nu mår jag bra. sovmorgon till 11 imorgon och jag slutar klockan 2. ibland får livet oss att med vilja dra på mungiporna. ibland är det rätt skönt att vara jag! idag var det två stycken och hälsade på i våran klass. jag tror den ena är en blivande Grenis men vad vet jag. hoppas bara han är ödmjuk.


Puss/M


Av Marie Sundqvist - 19 februari 2011 19:16

en välförtjänt chill-time efter en lång kör-dag. nyttigt kan jag säga. övade inför inspelningen osvosv. inte länge kvar ! jag fotade lite bilder på hemvägen så bilder kommer upp snart . å såklart, IMORGON KOMMER MAMMA HEM! äntligen<3

med spotify på högsta volymen känner jag lugnet strömma genom mina ådror, jag lutar mej tillbaka och bara njuter, det är såhär livet ska vara.


puss/M

Av Marie Sundqvist - 18 februari 2011 16:43

-Jag funderar ofta över hur folk skulle agera om jag dog. skulle de bli ledsna? förvånade? inte bry sig?  


-Jag vill att samhället ska vara format "efter mina tankar". förstå mej rätt nu, jag vill inte FORMA samhället utan mer att de kan ta efter av några av mina ideér.


-Jag gillar inte smör.


-Jag älskar att vara "psykolog" åt andra. jag gillar att försöka ´lätta´ någon annan bara genom att han/hon/hen pratar med mej.


-Jag gillar att bolla ideér. ofta med min mamma som kan väldigt mycket och har många råd att ge. 


-Jag har alltid något projekt på gång. alltid något jag han hålla på med på sidan om skolan och allt det jobbiga. 


-Jag älskar att baka. speciellt när jag mår dåligt eller när jag har mycket att fundera på eller bara mycket i skolan. när jag bakar släpper jag allt annat och fokuserar på det jag ska göra. 


-jag gillar inte när folk med bloggar INTE uppdaterar -.- (;


-Jag hatar att människor med högt uppsatta jobb (typ chefer, VD osvosv) kan tjäna massor med pengar på 1) andras arbete. de "vanliga" människorna får slita häcken av sig medan chefen får största vinsten, LÅGT. 2) utan att egentligen kunna något. har många "bra" exempel på det. cheferna kan ingenting och överlåter allt på dess "underbarbetare". också jävligt lågt!



-jag gillar inte när folk smsar mej när jag precis somnat !



(-JAG ÄLSKAR FREDAGAR!!!)


Av Marie Sundqvist - 18 februari 2011 16:29

fredag, bensbyn, luleå, norrbotten, sverige, världen, tellus, universum. 

idag ska jag ut. ut i det fria på nya äventyr. men tills dess måste jag få säga.

fan vad skönt med helg!


   också en bild på en underbart god muffin jag fick bita på idag!

Av Marie Sundqvist - 18 februari 2011 10:04


Maja var av rasen Papillon och dog efter en attack under promenaden på torsdagen.

Det var en annan hund som angrep henne. Ingen av hundarna var lös utan leddes i flexikoppel.

Maja var en fem månader gammal pappillon. Kring 14-tiden på onsdagen var hon ännu pigg och var på promenad i trakten av Tuna med matte Jari Kallioinen.

- Vi var på väg hem när vi mötte en kvinna med hund. Möjligen en siberian husky. Den kom emot oss, kvinnan drog in den och jag tänkte att det går nog bra att mötas. Sedan kom den tillbaka, vår hund sprang in mellan benen på mig och kvinnan skrek att jag skulle ta bort hunden. Jag svarade att det är ju du som måste agera.

Ryggen av
Den främmande hunden bet Maja över ryggen.

- Jag gjorde ett utfall mot hunden, som släppte taget. När jag tog upp Maja såg jag att jag var tvingad att bära henne. Kvinnan hade redan knallat iväg. Hon måste ha sett vad som hänt. Jag ropade att om det blev något på vår hund så anmäler vi. Senare åkte vi till veterinären. Ryggen hade gått av, hunden var förlamad i bakbenen. Hon avlivades, säger Jari Kallioinen.

Polisanmälan är gjord.

På Facebook blev händelsen omskriven. En man har kontaktat familjen och sagt att det troligen är deras hund som angripit.

- Vi ska träffa dem och vi får se vad det ger. Jag vill höra vad de tänkt göra med sin hund, den kan attackera igen. Nog kommer vi att kräva ersättning men det var bra gjort att kontakta oss, andra hade nog hållit sig undan, säger Jari Kallioinen.

Det finns barn i familjen och de sörjer Maja.

- Det är tråkigt att se dem ledsna, säger han.



Ni hittar artikeln HÄR!




jag tyckte att jag faktiskt måste visa denna artikel, så jäkla sorgligt! det är dock oftast inte fel på hunden utan på ägaren som "uppfostrat" den. hunden följer människans teg. jag tycker inte det var rätt att hunden bet den där lilla söta jycken som dom fick avliva, men jag tycker inte att det är hundens fel.



Puss/M




Av Marie Sundqvist - 17 februari 2011 17:51

lyckliga dagar å lyckliga nätter hänger ihop. inte ont i magen blir den följande dagen väldigt bra. det är något jag konstaterade inatt. nu är det bara att ladda inför den sista dagen, FREDAG och därmed det sista provet på veckan. skönt. nu måste jag fortsätta kolla lite på tyskan. håll tummarna för mej.


puss/M


           

   måste bara få berätta att bilden är oredigerad. koolt jag vet.

Presentation

*-*

Sök i bloggen

Fråga mig

5 besvarade frågor

Gästbok

Omröstning

Hur ställer du dig i frågan om abort?
 För
 Mot
 Delad mening
 Jag bryr mig inte, man får göra som man vill
 Det beror på hur "fallet" är

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Länkar

Arkiv

Nedräkning till skolavslutningen!

Nedräkning skolavslutning!


Skapa flashcards